Sunday, April 21, 2013

Kalau Aku di beri Pilihan

Kalau lah.

Emi mahu buat macam-macam. Terlalu tinggi impian, sehinggakan tidak tahu mana yang priority or not. Sekarang emi hanya ikut flow kehidupan je. Emi punya pilihan, membuat banyak pilihan actually, dan buat yang terbaik, dan yang terbaik itu akan menang!

Faham?

Emi ambil contoh time nak apply sambung master. Serius masa tu, tonggeng-tonggeng gak nak amik master ape. huh. Emi ade 3 pilihan yang perlu dipilih. Sama ada

1. UKM = Geophysics
2. UPM = Process Safety and Loss Prevention
3. UTM = Education Master

Dan

Emi hanya apply dua je. UPM dan UTM.

Dan

Semasa result keluar, Emi dapat dua-dua! Tapi, result UPM keluar dulu. Excited ni, terus accept tawaran. pungpangpungpang minggu depannye lak, result UTM lak kuar. Dapat offer dari UTM. ohhhhh gossshhhhhh

Sumpah emi cakap.. Time tu, memang dilema sangat tak tau nak watpe.

Agak tak keruan jugak keadaan time tu.

SELESAI??

Emi tanya family. Tanya pendapat. Sembang ngan abah.

Yes.. kalau ikut abah peringkat awalan, emi kena amik UTM. Tapi selepas bincang-bincang, dan ikut gerak hati emi, emi putuskan, amik UPM.

see..

Emi akan buat pilihan.. bukan satu, tapi banyak pilihan.

Actually banyak benda berlaku dalam hidup emi yang perlu dibuat pilihan pada terakhirnya. Dan emi yakin, pilihan Allah yang terbaik. Dan emi tak akan menyesal dengan pilihan itu. =)

Macam juga jodoh.

Ya..

Emi sedar umo hampir mencecah 26 tahun.

But, one thing yang korang semua tau, emi different than my siblings. The way I thinking. The way my level education... Achievement.. spirit.. everything.. SO, please don't compare with them. TQ

yang sama, mata kami warna coklat ala-ala hazel. juz it..

Emi tak ralat, tapi puas.

  Pilihan emi, teruskan hidup mengejar impian. Emi still nak
1. belajar
2. stabilkan diri dengan bekerja
3.  penuhi masa dengan charity program
4. Dalami ilmu agama
5. Tambahkan aset ilmu pada diri
6. dll

Emi tau ia akan jadi emi letih. Tapi, emi puas.

I know, my character different when I`m working, on class room.. with my friends.. my colleagues..

Serius.

Susah nak buat orang faham emi pun busy. Tapi, bila u nak say hye kat emi, emi akan layan.

Emi rasa, istilah busy takleh jadikan alasan untuk menaip mesej dan say hye an..

I know..

I`m not good person.

Thats why, I love to be lonely..

Duduk bilik sewa sorang-sorang, wat hal sendiri.

Sebab, emi tau, susah orang nak terima emi yang buat kepala sendiri.

Emi kalau penat, emi cepat touching.

Sorry..

Saya hati perempuan.

Sekuat-kuat emi pun, hati pun lembut jugak maaa...



ayam penyet yang nyummy!
wit my lovely frens.


P/s:
# Percaya pada qada dan qadar Allah? emi percaya..
# Noise pun memeninkan pale emi. Hari ni sampai tak lunch semata-mata Noise!! 
# I want to meet u this weekend, but I can't do it. Sorry dear. Aiskrem next time. =p



2 comments:

nida-razak said...

Mi!! Hehe..eh mi,kita ley apply for education ke?aku tringin nk smbun gk actually,tp im not into geo,huu..i dont have talent in geo,aku ingt nk smbung for bussines,but education boley ke?tu cita2 aku dlu..sob..sob..

nara said...

yup.. boleh yunk! yg ak apply ni master of education (technical & vocational) .. member ak gtau, if kita amik ni, nanti kita mengajar bidang yang kita degree. means, mybe kita akan ajar dak civil eng. belajar juz general je.. try lah yunk..