Sunday, April 28, 2013

Spek mata kami yang vogue!

Alkisah nana ngan emi.
Sesi testing spek yang baru beli dengan harga half price!
Please lawati oulet Vincci dengan kadar segera.
Thank you.

Tempat : opis SapuraKencana Petroleum Bhd, Jln Enggang
Masa : after office hour









ni aksi minah nana berposing pakai dua-dua spek..
And finally,
beliau vote emi punye spek yang paling lawa!
kakakka





p/s: Mood: Happy! Assngmnt home test dah submit!!
 # super giler wat bendealah ni sebab masa yang diberi, kul 5pm semalam sampai 8am tadi! 
 # 10 mins before pukul 8am, dah selamat hantar. yieeebaaa~

Sunday, April 21, 2013

Kalau Aku di beri Pilihan

Kalau lah.

Emi mahu buat macam-macam. Terlalu tinggi impian, sehinggakan tidak tahu mana yang priority or not. Sekarang emi hanya ikut flow kehidupan je. Emi punya pilihan, membuat banyak pilihan actually, dan buat yang terbaik, dan yang terbaik itu akan menang!

Faham?

Emi ambil contoh time nak apply sambung master. Serius masa tu, tonggeng-tonggeng gak nak amik master ape. huh. Emi ade 3 pilihan yang perlu dipilih. Sama ada

1. UKM = Geophysics
2. UPM = Process Safety and Loss Prevention
3. UTM = Education Master

Dan

Emi hanya apply dua je. UPM dan UTM.

Dan

Semasa result keluar, Emi dapat dua-dua! Tapi, result UPM keluar dulu. Excited ni, terus accept tawaran. pungpangpungpang minggu depannye lak, result UTM lak kuar. Dapat offer dari UTM. ohhhhh gossshhhhhh

Sumpah emi cakap.. Time tu, memang dilema sangat tak tau nak watpe.

Agak tak keruan jugak keadaan time tu.

SELESAI??

Emi tanya family. Tanya pendapat. Sembang ngan abah.

Yes.. kalau ikut abah peringkat awalan, emi kena amik UTM. Tapi selepas bincang-bincang, dan ikut gerak hati emi, emi putuskan, amik UPM.

see..

Emi akan buat pilihan.. bukan satu, tapi banyak pilihan.

Actually banyak benda berlaku dalam hidup emi yang perlu dibuat pilihan pada terakhirnya. Dan emi yakin, pilihan Allah yang terbaik. Dan emi tak akan menyesal dengan pilihan itu. =)

Macam juga jodoh.

Ya..

Emi sedar umo hampir mencecah 26 tahun.

But, one thing yang korang semua tau, emi different than my siblings. The way I thinking. The way my level education... Achievement.. spirit.. everything.. SO, please don't compare with them. TQ

yang sama, mata kami warna coklat ala-ala hazel. juz it..

Emi tak ralat, tapi puas.

  Pilihan emi, teruskan hidup mengejar impian. Emi still nak
1. belajar
2. stabilkan diri dengan bekerja
3.  penuhi masa dengan charity program
4. Dalami ilmu agama
5. Tambahkan aset ilmu pada diri
6. dll

Emi tau ia akan jadi emi letih. Tapi, emi puas.

I know, my character different when I`m working, on class room.. with my friends.. my colleagues..

Serius.

Susah nak buat orang faham emi pun busy. Tapi, bila u nak say hye kat emi, emi akan layan.

Emi rasa, istilah busy takleh jadikan alasan untuk menaip mesej dan say hye an..

I know..

I`m not good person.

Thats why, I love to be lonely..

Duduk bilik sewa sorang-sorang, wat hal sendiri.

Sebab, emi tau, susah orang nak terima emi yang buat kepala sendiri.

Emi kalau penat, emi cepat touching.

Sorry..

Saya hati perempuan.

Sekuat-kuat emi pun, hati pun lembut jugak maaa...



ayam penyet yang nyummy!
wit my lovely frens.


P/s:
# Percaya pada qada dan qadar Allah? emi percaya..
# Noise pun memeninkan pale emi. Hari ni sampai tak lunch semata-mata Noise!! 
# I want to meet u this weekend, but I can't do it. Sorry dear. Aiskrem next time. =p



Sunday, April 14, 2013

Rindu Zaman Belajar

Morning Ahad!

Pagi-pagi menggamit memori zaman belajar kat UKM. GEOLOGI. MINING.

emi dulu amik core mining. Pengkhususan course ni, UKM buat time final year. Juz beza 2 subject je ngan kawan2 lain.

Dan, sesape amik geologi, time fieldwork lah paling best moment!

Oleh kerana Mining ni x ramai yg join, maka, kitaorang memang heaven gler r!! Makan prof belanja.. hahaha

Dan ini lah memori 1st time fielwork MINING!

ni farid dak lab asst yang dok penin ajar emi mendulang. =D

ni partner cari emas... lilod!

My beloved prof!! Prof Wan Fuad.
rindu ngan prof!! T_T
















see... 

Kitaorang rempuh macam-macam if pergi fieldwork
Sebab tu emi suke geology
u can explore anything!

Gambar kenangan ini semasa tahun 3 semester 1.
bulan 12, 2010


cepatnye masa berlalu.
Sekarang dah tak dapat rasa semua ini.

hermm...


P/s:

#packing barang mi!! petang ni terus shoot g Ampang.. urghhh
#mata bergenang k tengok balik semua gambar ni.T_T









Monday, April 8, 2013

Nombor 8 itu Bertuah

Salam


Emi memang fanatik giler ngan nombor 8

Why No 8???

Sebab nya,, mudah..

Saya lahir bulan 8 bertarikh 8 hb pada tahun 1987.

Nampak??

Kalau tulis sekali gabung, jadilah

8887

heee~

If mak lambat setahun, mungkin lahhhh emi nye lahir pada

8888

wahhhhh

Ini pun dah cukup bermakna. syukur k mi!!

dan tau tak, my plat kete actually request 8887.

akan tetapi, tak dapat...

dapat

8558

sedih..


takpe..

nanti if dah ade anak.. dah stabil family sendiri, nak beli kete  baru dengan no plat 

888

fuhhh impian  berkeluarga ko!

Papehal pun, emi nak share tweets emi dah ke 

8888

sayang glerrrr nak tweet lagi niiiiii..... arghhhh


mau stay bagi lame sikit leh? =D



p.s:
#emi disini minggu ni.

jeles? :p







Saturday, April 6, 2013

Masa untuk study

Salam

Masa untuk study!!


Buku yang kena bawa pulang.

Sedangkan ntah bler nak study nye. Kelas memanjang 5 hari ni. arghhhhh

Ini homework untuk emi minggu ni. Nasib baik emi cuti sampai rabu. SO.. naik cuti, hope depa lupa dah pasal bendealah ni. kekekke

Dan kerana minggu depan emi ade midtest yang menanti, emi dah putuskan. Status emi bertukar.

kat Whatsapp..

Dont Disturb

its true sayang.. emi need space.. 

I have a lot to do.. 

Emi sekarang ade assignment perlu kena buat.. ni buku kat opis kena study.. kat opis, kalau tak study, kena wat kerja. nak study untuk midtest.. nak tengok tv lagi.. nak huahuahua ngan kawan2 lagi

ya...

Emi need space.

Nampak emi wel wel kat twitter tu, namanya tengah buang tabiat lah tu.. 

U concern ngan I? juz datang tanye khabar. emi ok je nak say hye..

But.. Please jangan kusut kan emi.

Emi perempuan k..

ya...

Emi jenis tak kisah.. tak suka amik tau hal orang lain, termasuk u.. wat muke toye je biler cakap ngan orang.. 

sorry k..

Emi try senyap dari semua media sosial. Fb mahupun twitter. Maybe ini yang terbaik untuk semua.




p/s: 
# Asal ak touching ujung2 ni.. ishhh
# Esok ahad! ade misi pagi2 sok.. Semoga Allah permudahkan urusan. Amin.
# Dak group emi makin welwel ngan emi rini. Mentang2 sorang pompuan. Rindu lettew lame x jumpe! ahakss 



Wednesday, April 3, 2013

Ye.. Saya minat dia

Salam.

Emi nak share something ni!

bende yang wat emi tersengih-sengih macam kerang busuk time maghrib! g shower pun sengih-sengih! haisssshhhhh



nampak tak??

Aizat RT eminye tweet!!! waaaaaaaaaaaaaaaa

Mimmpi ke ni??? dushhhhhhhhh

video
ni video clip beliau yang macho itu!!

okeh.. tu je.. :p

p/s: tengah tunggu my lalink kol ni.. tadi whatssapp time maghrib, tak best bermesej.continue gayut malam ni.. Mana yunk oitttt~

Minggu Pertama Bulan April

Salam

Hari isnin bersamaan 1 April. Dan ini bermaksud lagi 100 hari menjelang Ramadhan (Kiraan dari 1 April). Dan... Kalau dah masuk bulan baru, mulalah wish sekian sekian sekian.. heee~ Dan emi wish untuk bulan April??

Kat Whatssapp:

Hye April!! New adventure, new life

Kat Twitter:


Emi memang pemalas nak taip semula.. So, print balik page, tempek kat sini. Selesai.. heee~

Ya.. Sejak sedar diri umo dah makin bertambah dan kubur makin memanggil, emi menunggu my besday aka my day coming! kekekke

dont simply judge 'my day' kepada benda2 mengarut.

After Ramadhan kan raya. SO, my day lah an.. heee


Hari ini hari berbahagia.

Bukan hari ni je pun.. hari lain pun. Alhamdulillah, April dimulakan dengan cerita gembira! 

Semoga Allah Permudahkan! Aminn

cerita bermula hari ni..

1. 
jangan tengok kartoon tu.. tengok ape emi reply kat diey..
nahhh ...
dah besarkan..


2. 
heeee~
Doakan emi k!
Pesanan :
i. doa2
ii. solat dhuha
3.
Tq yunk! emi tau tulisan ini untuk emi.. 
Thanks sangat2 peneman setia susah senang..
Big huge! <3
jaga baby leklok k!!

4. Thanks sangat kat my bff.. Dapat selesaikan misi kita dengan jayanya. Terharu dengar cite dia berusaha selesaikan misi sepanjang hari. wuuu~ Next time jumpa, emi belanja eskrem k! < eskrem merupakan fevret if  lepak2 ngan bff.. biar semua bff rasa eskrem itu sedap. :)>

5. My boss dah approvekan cuti untuk n.week. ALhamdulillah. Punyalah seram sejuk nak jumpa en. Dayat. Siap cakap kat Ainun, 'doakan ak k, cuti approve' huhhh 

So, Bermulalah realiti sebagai seorang pelajar bermula in track.. Sebab, emi macam ape je class. 3 minggu xde class yang betul2. Giler gak r disitu. Sebab kena ganti class lepas ni. Aishhh

Minggu ni busy sangat. Sebab subjek ni merupakan subjek open. Means akan ade orang luar yang join program ni.. aishhh

5 ari kelas berderet... hope mata leh bertahan.. ouwwhhhh



p/s: #Balik keje terus collapse. Terjaga pun sebab makcik kejut sruh makan malam. ouwhhh
      # touch up assgmnt n submit pasni.
      # Kalian doakan emi k.. Semoga dipermudahkan urusan.