Thursday, February 28, 2013

ST12 - Terlalu (cover)

video


Aku terasa mati ditinggal kekasih
Tak pernah terpikir ini bisa terjadi
Aku terasa pilu saat kau berlalu
Hilang semua kisah cinta dalam hatiku

* cintaku padamu tlah setinggi langit
Namun kau tak merasakan
Sayangku padamu kan ku ingat slalu
Biar ku bawa sendiri

Reff:
Aku tak bisa menahan langkah kakimu
Aku tak bisa menahan kepergianmu
Kamu terlalu telah dengan yang lain
Untuk hidupmu nanti

Aku tak bisa menahan air mataku
Aku tak bisa kesedihanku
Aku telah hancur hilang semua mimpiku


#emi suke dengar suara dan dia petik gitar.. affanaizatMUSIC
# malam ni release tension.. Coz abis exam!!yeahhh
#melayan arkustik dari dia buat jadi terbang!

Sunday, February 24, 2013

Celebration Chinese New Year!

Salam.

Awak nak tau, emi celebrate 2 kali CNY kali ni. Best an! so.. Angpow pun dapat 2 kali!! yeahhh

1. Company lama emi keje.. Geodata Engineering Sdn Bhd.
Big family Geodata.. Rindu kalian!


yang berdiri tu.. owner company.. bos ngan bini beliau! 
Mr Stanley and Mrs Tham

my buddies.. Akmal ngan cuzin beliau. Paan..

ini lah muka-muka geologist!!

2. CNY kat SapuraKencana Petroleum Bhd pula. kali ni wat kat HQ.. kat SolarisDutamas,
 Alkisahnye.. sempatlah tengok singa bergelek.. eh.. melompat-lompat! :p

see kepala lion?? kekeke berjaya tangkap selepas beliau bergelek.. :p
semua ni team Sapura Jln Enggang..

snap wit diva solaris and Jln Enggang.. 

my buddies di jln Enggang.. 
kiri.... nana , emi dan ainun

nilah keje kitaorang before pulang ke opis..
abiskan wet angpowg shopping kat Denso!!
comei x??


ni hanya action je.. xleh telan pun yee sang tu.. adehh


sebelum acara singer bergelek, better snap gambar!
kiri..
kak liza, emi, ainun, nana..
team jalan enggang..

Emi dapat post ni je.. Sebab quiet busy lately.. dan minggu ni tak rehat langsung.

Dan emi kena kuatkan diri selama setahun setengah untuk abis study emi!

Tadi, lepak rumah pakcik jap after g kenduri kawen.

Mereka tak terkejut pun emi sambung study.. Sebab,

memang culture yang abah terapkan kat family kitaorang adalah, study sampai mampu.

hehehe

yup..

My father still continue study.. sedangkan, dah title pencen.. 

Emi kagum ngan abah.. Abah cekal... kuat,...

Hope ade lelaki dapat mengkagumkan emi seperti abah jua! okeh!

#hari selasa dan rabu exam. doakan emi okeh!




Friday, February 15, 2013

Apo Kono Eh Jang


The best parody ever.. 

Have fun..

#please keep silent first the music at the bottom.

Tq

Impian yang Satu

Impian


Sony SmartWatch

range market ~ RM400




Wednesday, February 13, 2013

Nukilan Kata 2

Biar Hati berbicara:

'Kalau jodoh tak kemana. Tapi, Jika pasangan itu berjodoh. Andai tidak, Allah sedang aturkan yang lebih baik buat aku'

'Ya Allah.. tabahkan hati hamba untuk melihat mereka bahagia dan jika ketentuan-Mu........... ambillah segala bahagia aku buat dia dan biarlah aku menanggung pedih buatnya'

'Kalah dalam cinta tapi biarlah tak kalah dalam mencari ilmu.......... Biarlah seimbang antara dunia dan akhirat. Biar selesa di dunia demi mengharapkan lebih lagi keselesaan di akhirat kelak.'

'Benar kata orang, Tuhan tidak menjadikan sesuatu itu dengan sia-sia dan setiap kehilangan itu akan diganti dengan yang lebih baik.'

' Aku bahagia ... dan Allah telah gantikan demi airmata yang menitis selama ini.'


#Thanks kak Rehan Makhtar

Tuesday, February 12, 2013

Tour de Sabah 1

Hye Awak.

Ni picture journey sepanjang pergi Sabah ritu. Enjoy k!

berlepas ke Tawau: 23. january 2012
masa : 7.30 pagi


kiri: abah, mak, kina


partner belah emi ; zaid


wit abah.. sepanjang perjalanan bincang masa depan ngan abah! 
sayang abah!


sampai Tawau, terus g pasar basah.. borong untuk bahan masakan .. teheee


posing depan pasar basah Tawau


berhenti sebentar di tepi pantai. Subhanallah.. lawa sangat viewnya!


alkisahnya, malam lepak makan kat sini.. pekan Lahad Datu

Makan ikan bakar! terbaik!



#kerja sok.. doakan kaki emi makin ok untuk esok hari. Amin

Cuti dan Buku

Salam.

Awak tau, emi ada exam the end of this month. So, dengan konon- kononya rajin nak study lah an. Hampeh..

Yes..

Buku dah berselerak kat atas katil. And yes gak, dah serabut nak fokus yang mana. hahaha

referrence book yang nak muntah 

waaaaaa


Otai senior suruh emi habis kan exam paper 1,2 and 3 dulu. Pastu baru buat next step.

Dan Alhamdulillah

Emi nye kelas officially start bulan 3.

kiranye lepas exam lah an?

huh..

dah leh wat planning exam paper 4 lak..

rancang time cuti sem bulan 6 ni.. after exam. cun gak an?

#esok keje yeah! esok keje yeah!


Sunday, February 10, 2013

demam dan gunung

Salam.

Awak...

emi tak baik demam lagi. selsema yang menjadikan semput masih bersisa kat badan ni. herm..

Tapi,

Emi tetap mahu naik GUNUNG DATUK, REMBAU, N9!

weeehuuuu!! sampai k!

Achievement

naik = 3jam
turun = 1 jam 30 minit.

Memang mencabar ketahanan otot kaki. Sebab, laluan curam dan sangat tinggi. 

Imagine hanya akar dan batu je tempat nak sampai ke atas. Sampai satu tahap kena 'baring' kat akar nak berpaut ke atas. fuhhhh

Awak tau..

Emi sampai gak kat paling atas!! 

Dan ape lagi, jerit kuat KUAT !!!

ranjau perjalanan sepanjang pendakian.



team pompuan. macam dak sekolah an??- at pitstop yg ke 4


Tangga untuk naik ke puncak! Sumpah tegak dan tinggi dan seram sejuk




at peak


emi rindu suasana ni. Rindu zaman berfieldwork time study!


finally sampai bawah!!
dari kiri
saadah (anak murid ckgu jay). fiza, emi. jannah (ckgu jay)


Sememangnya, emi rasa puas sangat pergi sini. Sebab, lama gler tak naik bende alah ni. Puas!

Lepas turun, lepak makan kat gerai simpang ampat. Dan terus ke Melaka!

Sebab, Melaka betul-betul depan mata. hahahha

yup.

Awak tau.

Emi sempat singgah rumah mkck yang emi anggap mak angkat emi. Sebab, beliau lah mama yang rapat selain mak emi sendiri.

Sumpah malu gler.

Awak tau. dengan baju kotor bau busuk. huhhh malu setempek kitaorang lepak makan. hermm

Rindu akan mama dan family lepas ni. Hati emi nak menangis semasa peluk mama. 

Pasti ini yang terkahir kali. 

hermm

okeh..

next shoot pastinya hiking again. sebab dah jadi gian nak naik. jahahah

awak mau ikut?

#kaki terjengket-jengket sakit. adeh







Friday, February 8, 2013

Nukilan kata

~baca dalam satu nafas.


'Impian itu pernah ada tapi sayang, arah dan tujuan awak dan dia tak sama'

"Sebab dia yang menongkah arus. Redah juga jalan yang sudah terang lagi bersuluh hanya jalan sehala"

"Tak boleh ke ida ikut jalan yang lurus? "

' Boleh jadi jalan dia dan awak memang lurus cuma destinasi saja berlainan. Awak ada destinasi sendiri dan dia juga'


#indeed

Bekerja

Salam.

Awak.

emi semalam lepak kat bilik member kat Kg Baru.

Makan kat bawah.

Tak lalu makan.

Makan x habis. Sedap kuew teow bangkok. nyum33

Yus pesan jangan makan yang oily.. tapi..

Emi nak makan ape kalau x de minyak?

hermmm

bubur?

aishhh



Awak..

emi tengah study.

Hari ni ari jumaat an?

Banyakkan berdoa k.. Hari ni rahmat Allah turun dengan banyaknya. =)

Awak jangan lupa tau.

Banyakkan selawat..


Awak si teruna..

Selamat sembahyang jumaat k!



#Study balik. banyak bende tak cover up. aishhh

Wednesday, February 6, 2013

Done

Salam.

Alhamdulillah.

Hari ni sempena MC demam yang tak kebah-kebah lagi, emi gagahkan diri gak g UPM.


srotttsrootttsrott je kejenya.

Dengan pale tak stabil.

Alhamdulillah berjaya gak.

Bermula dengan sesat cari Pusat KEsihatan UPM.

Sumpah lawak. Sebab Simbol pusat kesihatan x nampak. adeh.

Dengan nurse yang kerek nak mampus.

Hello!! ak ni bukan student degree okeh! akak ni dah kerja!

cit.. xreti nak hormat orang.

hermmm


pastu time register lagi r..

Nak lempang-lempang je..

emi dah lah jenis susun barang ikut keperluan. susun lawa-lawa apa yang dia nak je.

Takkan nak angkut semua brang!

Xdepun dalam list sruh bwak original cert bagai.

original offer letter ade r..

herm...

Yang tak leh blah, kenapa diorang wat macam emi dak student yang berhingus tak kenal dunia??
aishhh


komprem2 emi dah dapat offer sebab ade cert. Ape dah...

Penat emi dok pujuk-pujuk malas nak g.

yelah..

Kete jauh parking. Badan tengah lunyai demam.

hermm...

pastu,  emi lak yang cuba jernihkan keadaan..

dia tarik muka.

hello???

emi dah 26 tahun. dah masuk separa dewasa k..

Mana respect ko!

pelik sangat dengan orang pentadbiran.

stereotype perangai.

sakit jiwa melayan..


hermmmm...

esok masuk keje semula.

Hope aircond kat opis tak sejuk gler.

Makin teruk emi nanti.

aishhhh


#alhamdulillah ade dapat panggilan interview lagi.. murah rezeki tang interview ja.
#telinga berdengung sebab demam.

Tuesday, February 5, 2013

fever 0ooooo FEVER

Salam..

Sroot sroot sroott

Sumpah tak selesa. Sebab badan sedang berusaha membuang toksik-toksik badan. hemphhh

So, Badan jadi
1. sakit tekak (since last week!..)
2. selsema
3. sengal - sengal badan
4. pale sakit!
5. DEMAM

hari ni sumpah tak tahan. Bertahan di opis setengah hari je. Pale berdenyut. Sebab suhu opis sangat sejuk.

Emi memang dah amik precaution awal time sakit tekak last week dan sebelum g travel ke ipoh.

Sebab, emi risau ade infection kuman or penyakit tanpa sedar. Emi amik ni.

4Life Transfer Factor Advance Plus

Emi amik ni since 7 years ago.

Testimoni emi. sangat berguna produk 4Life ni. 

Alhamdulillah, seperti kata abah, kalau emi tak makan supplement ni, maybe emi lagi teruk demam kot. =)

Doakan emi k sembuh!'

#mao naik gunung dato' sabtu ni! jomjomjom!
#register master dis week. esok kebah, leh g UPM! 

Monday, February 4, 2013

Rezeki

Salam.

Malam tadi sembang ngan abah. Dapat tawaran kerja yang meragui. Kenapa RAGUI?

1. Paling ragui, boleh lak mesej makluman berjaya pada malam hari sabtu pukul 10.30 malam. PROFESIONAL  ke?

2. Time interview, (macam x interview je....) panel kumpul semua candidate, dan buat seminar. Actually bukan seminar pun. Macam promotion pasal isu DUIT. How to jana DUIT bila join diorang. Eh?/

3. Ade lagi ragu.. malas nak taip.

Dan abah memang x berkenan. Sebab time interview, emi pergi ngan abah. (anak abah kan?? :p )

Pastu abah komen, maybe emi murah rezeki bab belajar. One reason abah cakap camtu, emi dapat 2 offer sambung master. UPM dan UTM. see?

herm..

Rezeki kahwen pun belum hadir lagi. ahaks.

my parents.


#badan start mengeluarkan mukus2 toksik badan.

Sunday, February 3, 2013

walimatul urus Geologi

Salam semua.

Nak share gambar majlis perkahwinan rakan kelas Geologi di UKM sesi 08/11.

1. Fitry! beliau sebaya emi. dan majlis dia berjalan bulan 12 tahun lepas.

 bersama fit ngan wife


ini coursemate yang hadir!

2. Aida Rahayu! beliau berkahwin dengan senior batch atas kitaorang.

berpanas diluar dengan semua cosmate yang hadir

\\
candid!



dan hari ni baru pulang dari ipoh. Majlis pertunangan my bff since zaman sekolah menengah.
Happy dengan dia! 

#emi? akan tiba masanya. Doakan emi k!