Thursday, March 28, 2013

Kawan ku Bernama Wani

2 February 2013


Tarikh keramat untuk BFF since zaman sekolah menengah. Dulu dia hadir kesekolah, sebab ayah dia transfer ke Banting. Dan dia duduk belakang emi. Time tu form 2. Dan kami jadi makin rapat!

Emi ingat lagi.

Masa form 3, kami satu kelas. Dan kami berlawan sesama sendiri no 1 dan 2. heee~

Emi ajar dia sejarah. Sebab sejarah ni, teori banyak. Tips nak tackle soa sejarah, semua emi turunkan. Seronok sangat tengok bff sendiri dapat skor time PMR!

Dan hasilnya, result kami cemerlang! cikgu2 yang ajar kelas kitaorang, masing2 dok bangga. Mana taknye an.. kami je yang ke kelas sains 1! kelas Alpha. wuuuu~

Agak kekok masuk kelas tu, sebab major kelas tu, dak kelas lain. dan kami je kat situ. heee~

Alhamdulillah.

Selepas SPM, beliau masuk Kolej Matrikulasi Perak. Sebab, family dia akan pindah semula ke Taiping.

dan emi lak, kat Kolej Matrikulasi Melaka.

Jauh an kami terpisah..

selepas tu, kami jumpa semula kat Universiti Malaysia Sabah! waaaa

Jauh gler an..

Dan sekarang, menginjak usia 26 tahun, beliau langkah kedepan dari emi..

Beliau bertunang.

Dan emi rasa gembira untuk dia. Sebab macam-macam halangan tau dia nak cari calon.! hahaha

dan beliau ialah

Nur Wanie

beautiful girl~

bermanja

Si tunang

Mau tau sesuatu.. ini cerita kami ber tiga... bff dengan bff!! 

emi, wani, Asnida
I`m the smallest one.. ALways, (=_ )''

Kami kawan sangat unik. Dan ungkapan yang paling kuat, bumi ni kecil dan menguatkan ikatan ukhuwah!! huuu~

Asnida ni, roomate Wani time kat matrik. Dan As ni, coursemate emi time kat UMS dulu. Amik geology. Dan kami bff tau!

Maka, emi punya bff dua orang disini tapi, cerita kami berbeza!

Wani =bff sek menengah
Asnida = bff zaman uni kat UMS

see

indahkan! heee~




lovely bff forever and ever


and.. I`m glad have both of you! <3

all my bff is far far away.. but, friendship never end 


p/s: Inai dah pakai di jari. Menanti ukiran petang ni.. yeahhh






2 comments:

nida-razak said...

HUWAA...TAKTAU NAPE..TIBA2 JE MCM ADA AIR NAK KUAR DARI MATA AKU MASA BACA NI..HUWAAA

nara said...

dont cry yunk!! love you! <3